درحال بارگذاری...

مزرعه هوشمند چیست

دسته بندی: بلاگ پروازیاران سیرنگ

مزرعه هوشمند چیست


مزرعه هوشمند چیست

جهان برای بقا به کشاورزی وابسته است، با توجه به افزایش جمعیت جهان و نیاز به تأمین امنیت غذایی در مناطق مختلف، تقاضا برای تولید محصولات کشاورزی افزایش یافته است. با پیشرفت تکنولوژی، روش‌های نوین کشاورزی به تدریج جایگزین برخی از روش‌های سنتی می‌شوند. یکی از این روش‌ها کشاورزی در مزارع هوشمند است. در این مقاله سری به مزرعه‌های هوشند و تکنولوژی‌های نوین کشاورزی می‌زنیم.


مزرعه هوشمند چیست؟

مزرعه هوشمند به مزرعه‌ای گفته می‌شود که در آن تکنولوژی‌های جدید جایگزین فرآیندهای دستی و سنتی شده‌اند. مزرعه‌ی هوشمند با استفاده از ابزارهای روز، کمترین نیاز را به انسان دارد. در مزارع هوشمند فرآیند رشد محصولات، کاشت، برداشت و عرضه همگی به کمک تکنولوژی و بدون نیاز به انسان انجام می شود. به این پروسه کشاورزی هوشمند می گویند. البته کشاورزی هوشمند بیشتر به مفهوم مدیریت مزرعه اشاره دارد که از فناوری مدرن با هدف افزایش کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی استفاده می‌کند. این رویکرد شامل جنبه‌هایی مانند استفاده از اینترنت اشیا (IOT)، مدیریت داده‌ها، اسکن خاک و همچنین دسترسی به GPS و سایر فناوری‌های هوشمند است. جالب است بدانید طبق تحقیقات آینده پژوهی کشاورزی هزینه‌های این صنعت با به‌کارگیری مزراع هوشمند به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

توسعه و رشد کشاورزی با مزرعه‌های هوشمند

بر اساس تحقیقات آینده پژوهی در کشاورزی میزان خاک مورد استفاده برای کشاورزی حدود 0.7٪ کاهش یافته است. این در حالی است که رشد جمعیت نسبت به نسل‌های گذشته افزایش قابل توجهی داشته است. علاوه بر این تولید مواد غذایی برای برخی از کشورها به یک بحران تبدیل شده است و آینده پژوهی با توجه به شرایط موجود برای کشورهای دیگر نیز چندان مثبت نیست.

بر اساس نتایج آینده پژوهی در کشاورزی برای این که دنیا بتواند میزان تولید موادغذایی خود را حفظ یا افزایش دهد و به امنیت غذایی برسد، نیاز به افزایش بهره‌وری دارد. با این حال، با توجه به شرایط موجود، در صورت پیروی از روش‌های سنتی کشاورزی، هرگونه افزایش تولید بدون ایجاد فشار به محیط زیست امکان پذیر نیست. مزرعه هوشمند با معرفی تکنولوژی های موثر بر کشاورزی با هدف کاهش هزینه، کارایی بهتر در کشاورزی و محصولات باکیفیت، آینده‌ای روشن‌تر را نوید می‌دهد. برخی از آینده پژوهان حوزه‌ی کشاورزی رفتن به سوی این روش کشاورزی را تنها راه موجود دانسته‌اند. به عنوان مثال، با کشاورزی هوشمند، شما این فرصت را دارید که به طور موثر بر نیازهای مزارع خود نظارت کنید، از کودها و سموم دفع آفات به خوبی و به شکل گزینشی استفاده کنید و  استفاده از برخی روش‌های کشاورزی را با هدف تولید بهتر و سالم تنظیم کنید.

مزرعه هوشمند چیست؟ مروری بر نسل آینده مزارع در عصر تکنولوژی - azimmedia

تاثیر تکنولوژی‌های جدید بر مزرعه هوشمند

بسیاری از شرکت‌های فعال فناوری امروزه تمرکز خود را روی توسعه بخش کشاورزی و مزارع هوشمند قرار داده‌اند. شرکت‌هایی مانند FoodLogIQ, FarmLead, Arable, Mothive,CorpX, و هزاران شرکت دیگر در حال ایجاد پلتفرم‌هایی چند منظوره هستند تا کشاورزان بتوانند از طریق آن‌ها به سادگی با چند کلیک مزارع خود را مدیریت کنند. پیشرفت فناوری، رشد اینترنت و معرفی تلفن‌های هوشمند به تصویب تکنولوژی در کشاورزی کمک کرده است.

امروزه جهان ارزش آینده پژوهی در کشاورزی و به کارگیری تکنولوژی را درک می‌کند و اکثر کشورها مشتاقانه به دنبال اجرای فنون دقیق کشاورزی هستند. درحال حاضر بیشتر عملیات سنتی کشاورزی به طور قابل توجهی تغییر کرده‌اند. تغییر از کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن را می توان مدیون  آینده پژوهی در کشاورزی، پیشرفت تکنولوژی و به کارگیری روش‌های نوین کشاورزی مانند استفاده از ماشین آلات، دستگاه‌ها، حسگرها و فناوری اطلاعات دانست. در حال حاضر کشاورزان از فناوری‌های پیشرفته‌ای مانند تصاویر هوایی، سنسورهای رطوبت و دما، فناوری GPS و روبات‌ها استفاده می‌کنند. تکنولوژی‌های کشاورزی باعث می‌شود تا کشاورزی سازگار با محیط زیست، ایمن‌ و  پردرآمد باشد.

 


حامد محمد ولی، تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۲/۱۸


مزرعه کشاورزی پهپاد کشاورزی مزرعه هوشمند پهپاد سیرنگ پهپاد

این مطالب را هم بخوانید!

1همیت پروتئین در تغذیه ماهیان

آیا می‌دانستید پروتئین ها در انجام عملکردهای زیستی مانند متابولیسم، انتقال اکسیژن، و عملکرد عضلات نقش دارند؟ میدانید پروتئین ها در فرآیند تولید تخم و تکامل ماهی ها چه نقشی دارند؟ پروتئین‌ها نیز به عنوان یک منبع انرژی مهم برای ماهیان آبزیان عمل می‌کنند. در شرایطی که ماهیان به انرژی کمتری نیاز دارند...

ادامه مطلب »

خاک حاصلخیز

خاک‌های حاصلخیز یکی از عوامل اساسی در کشاورزی و تولید محصولات غذایی هستند. خاک حاصلخیز می‌تواند دارای ترکیبات مغذی مناسب برای رشد گیاهان باشد و شرایط مناسبی را برای نفوذ آب و هوا به ریشه‌ها ایجاد کند. در ادامه به برخی از ویژگی‌ها و عوامل مؤثر بر حاصلخیزی خاک خواهیم پرداخت. 1. ترکیب خاک: ترکیب...

ادامه مطلب »

نکات ضروری کوددهی برنج

نکات ضروری کوددهی برنج ...

ادامه مطلب »

در سراسر ایران با کاربران حرفه‌ای

عملیات کارشناسان سیرنگ

استان مازندران
استان گلستان
استان آذربایجان

+98 21 4417 9162

مدیر فروش داخلی 107

+98 21 4417 9168

کارشناس فروش 1 - داخلی 101

+98 21 4417 9112

کارشناس فروش 2 - داخلی 102

+98 21 4417 9218

کارشناس فروش 3 - داخلی 103

+98 21 4417 9234

مدیر ترویج - داخلی 108

+98 21 4417 9228

خدمات پس از فروش - داخلی 116